Federal-Dent Fogszakorvosi Rendelök

1136 Budapest Tátra u.5/d, IV.em.
(1) 359 314, (20) 928-4233
2100 Gödöllő Szilhát utca 47.
(28) 420-202, (20) 928-4233


Szolgáltatásaink

Diagnosztika

Fogászati rendelőnkben számos modern diagnosztikai módszer áll Ön és orvosaink rendelkezésére, hogy az Ön teljeskörű állapotfelmérését elvégezhessük. Az első vizithez minden esetben egy részletes szájüregi vizsgálat társul. A rejtett problémák feltárásában a fogászati röntgen nyújt segítséget. Ezt követően állítjuk össze Önnel konzultálva a legmegfelelőbb kezelési tervet, melyben javaslatot teszünk fogászati problémáinak megoldására.


 • Állapotfelmérés

  A vizsgálat során fogorvosunk tájékozódik fogai, ínye, a környező lágyrészek, a teljes szájüreg állapotáról. A vizsgálatok alapján fogorvosunk a legmegfelelőbb kezelési tervet tudja személyre szabottan összeállítani az Ön számára. A fogászati szűrővizsgálatot félévenként javasoljuk.


 • Fogászati Röntgen

  A fogászati röntgen elengedhetetlen kiegészítő diagnosztikai eszköz. Nagyon fontos olyan rejtett elváltozások felfedezésében, amelyek még a legalaposabb klinikai vizsgálatokkal sem állapíthatóak meg.


 • Kezelési tervek

  A szájüreg vizsgálatát és az állapotfelmérést követően, a röntgenfelvételek ismeretében orvosunk elkészíti Önnek az ingyenes kezelési tervet. Önnel minden esetben egyeztetünk, megbeszéljük a kezelési alternatívákat


 • Fogágybetegségek

  A fogágybetegség eleinte teljesen hétköznapi tünetekkel jelentkezik, mint például a fogínyvérzés, érzékeny fogíny, melyeket pl. fogmosáskor tapasztalunk. Kísérje figyelemmel, ha pár nap után nem tapasztal javulást, nagyobb gyulladás keletkezhet.


Esztétikai Fogászat

Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy más fajta megközelítése a beavatkozásoknak. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követeli meg.

 • Fogszabályozás


  Az emberi kapcsolatokban nagyon fontos az első benyomás. Az egészséges egyenes szép fogak fontos szerepet játszanak az arc megítélésében, befolyásolják az arc harmóniáját életkortól függetlenül vitalitást, energiát tükröznek. A vágy a tökéletes megjelenés után jogos emberi igény.

  Részletek
 • Azonnali segítség


  A fog minden érzést fájdalomként közvetít az agyunk felé. Nyomás, hideg vagy meleg – nem különbözteti meg, csak jelez. Vannak nézetek, melyek szerint a fogak megkeményedett érzékszervek. Amilyen keménynek és ellenállónak tűnnek épp annyira keményen érzékeltetik is ha baj van.

  Részletek
 • Fogfehérítés


  A fogak és a fogíny szakértői a fogorvosok és a klinikai dental higiénikusok. Mielőtt hagyományos vagy kozmetikai fogfehérítésbe kezd valaki, mindenképp meg kell nézni a szájüreget, a fogakat és a fogínyt is. Ellenőrizni kell a fogkő mennyiségét, a fogíny állapotát, meg kell nézni, hogy egy-egy fog elszürkülését mi okozza, vannak szuvas fogak vagy sem.

  Részletek

Fogpótlások

Fogpótlásnak nevezzük a hiányzó fog vagy fogak helyére készített, illetve a nagymértékben károsodott és így fogtöméssel nem ellátható fogak helyreállítására készített fogműveket. Foghiány több ok miatt is kialakulhat, fogainkat elveszíthetjük szuvasodás és következményes betegségei, fogínysorvadás és fogágybetegség, vagy akár egy erőteljes ütés (baleset) következtében is. Azonban bármi miatt is alakul ki a foghiány, a hiányzó fogat pótolni kell, azaz fogpótlás válik szükségessé.


 • Koronák

  A koronák az elvesztett fogak pótlásának hagyományos módja. A műfogak, koronák legfontosabb funkciója, hogy a rágás, a beszéd és a mosoly ismét tökéletessé váljon. Különböző fogpótlási technikákat, technológiákat alkalmazunk. Az esztétika az anyag- és színhasználatot vezérli.

  Részletek

 • Hidak

  A fogpótlás az elvesztett fogak pótlásának hagyományos módja. A műfogak, koronák, hidak legfontosabb funkciója, hogy a rágás, a beszéd és a mosoly ismét tökéletessé váljon. Különböző fogpótlási technikákat, technológiákat alkalmazunk. Az esztétika az anyag- és színhasználatot vezérli.

  Részletek

 • Protézis

  A műfogsor egy kivehető protézis, amit a hiányzó fogak pótlása végett készítünk. A teljes fogsort a szájüregben lévő nyálkahártya tartja a helyén (kedvezőtlen anatómiai viszonyok esetén fogsorragasztó javíthatja a rögzítést), a részleges fogsort pedig elsősorban a hozzá kapcsolódó fog vagy korona rögzíti.

  Részletek

 • Implantátum

  Az elvesztett fogak, hiányok pótlásának legújabb megoldása. A kezelés során a műtéttel kombinált beavatkozás hosszadalmasabb, mint a hagyományos fogpótlás. Az állcsontba ültetett mesterséges foggyökér néhány hónap elteltével koronák, műfogak, hidak alapját képzi. Az erre épített pótlások a hagyományos fogpótlások minden funkcióját - rágás, beszéd, esztétikus mosoly illetve fogsor - biztosítják.

  Részletek

Partnereink

Egészségpénztárak

Alianz, Patika, PRO VITA, Aranykor, NAVOSZ, Winterhur, Uniqa, Generali, OTP, Vitamin, MKB, Tempo, Credit Suisse, Dimenzió, Talizmán, Honvéd, Medicina, Quaestor, AXA, Üdülési Csekk

Részletesen
Az önfeledt mosolyért

Elérhetöségeink

Budapest

1136 Budapest Tátra u.5/d, IV.em.
(1) 359 314, (20) 928-4233

Gödöllö

2100 Gödöllő Szilhát utca 47.
(28) 420-202, (20) 928-4233

Térkép
Fel!